Veiligheid- en sportbrillen

Veiligheidsbrillen

Alle veiligheidsbrillen die wij leveren voldoen aan de iso-normering 166F die door de ARBO gesteld (kan) worden. Wij kunnen de brillen leveren met of zonder correctiesterkte. Min- of plussterkte. Verschillende kleuren, materialen etc..

De werkomstandigheden en optische sterktes bepalen grotendeels de materiaalkeuze.

De levertijd is 5 tot 10 werkdagen afhankelijk van het type glazen. Wij leveren veiligheidsbrillen van Proteye veiligheidsbrillen, Honywell Safety Products ( North), Lyreco voorheen Groeneveld  Intersafe,  van der Putte Safety Experts en ConSpex.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Sportbrillen

Sportbrillen worden in de sport alleen toegestaan als het een sport is zonder lichaamscontact, dus bij bijvoorbeeld judo of rugby mogen geen brillen gedragen worden.

Voor op de fiets. 

We sporten steeds meer en ontdekken steeds vaker dat het bij veel sporten heel handig is een speciale sportbril te gebruiken. Anders dan een zonnebril beschermt een sportbril je ogen niet alleen tegen de zon maar ook tegen hinderlijke wind, waarvan je ogen gaan tranen, tegen beestjes en tegen stof en steentjes die bijvoorbeeld bij het fietsen gemakkelijk in je ogen terecht kunnen komen. Het oog is eigenlijk slechts bestand tegen snelheden van ongeveer 10 kilometer per uur. Gaat het sneller dan begint het zich te verdedigen door een extra laagje traanvocht te vormen. Dat is een prima bescherming voor uw ogen maar wel lastig omdat het uw zicht hindert. Daarom ziet u veel sporters zoals schaatsers en wielrenners bijna altijd met een sportbril op. Bovendien, als u er eenmaal aan gewend bent, wilt u nooit meer iets anders omdat een goede sportbril ook zorgt voor rust aan uw ogen.

Voor in het water.

Voor iedere zwemmer een aangepaste zwembril. Dat kan met of zonder sterkte-, heldere-, gekleurde-, polariserende- en zelfs meekleurende glazen. De zwembrillen zijn in verschillende kleurcombinaties te verkrijgen. Voor de duiksport hebben we duikmaskers met of zonder sterkte en eventueel voorzien van een leesgedeelte. 

Voor op de tennisbaan. 

De tennisbal goed zien aankomen tijdens het tennissen is een must. Daarom hebben wij voor u een sportbril die niet bij elke beweging wegzakt maar goed op uw neus blijft staan. Deze kunnen we leveren in alle sterktes.

Ook voor squashers! 

De squashbril is een bril die uw ogen beschermt als het balletje op uw ogen terecht mocht komen. Door een speciale constructie vangt de bril de klap op vóór het oog.

Waaraan moet een goede sportbril voldoen?

Een goede sportbril moet uw ogen rondom optimaal beschermen maar mag tegelijk het zicht niet belemmeren. Bovendien moet hij onder alle weersomstandigheden zijn werk kunnen doen.

Dus is het erg gemakkelijk als u de glazen van de bril zelf kunt verwisselen. Met zonnig weer kiest u dan voor donkere glazen, bij bewolkt weer voor lichte glazen. Zorg dat u een bril koopt die ondanks de bescherming rondom wel goed ventileert en dus tijdens het sporten niet beslaat! Belangrijk is ook dat de glazen van een onbreekbaar kunststof gemaakt zijn zodat ze bij een eventuele valpartij nooit versplinteren en uw ogen beschadigen.

Sportbrillen voor brildragers

Allemaal leuk, zult u zeggen, maar ik draag al een bril en ik heb nog nooit een sportbril gevonden die goed over mijn bril heen past. Vergeet dat laatste maar, want de sportbrillenfabrikanten hebben daarvoor een prachtige oplossing bedacht.

Verschillende merken hebben de mogelijkheid in de sportbril een speciale clip-in op sterkte te
bevestigen. Die is zo klein en zo goed weggewerkt dat u ’m niet eens ziet zitten. Met de juiste sterkte in dat clipje gemonteerd kan iedere brildrager nu gewoon een sportbril gebruiken en volop van de sport genieten.

Deskundige opticiens hebben een mooie collectie sportbrillen in huis en kunnen u perfect adviseren. Afhankelijk van de sport die u beoefent en de plaats waar u dat doet (bijvoorbeeld op het water of hoog in de bergen want dat stelt speciale eisen aan de sportbril) kiest u dan de bril en de glazen die het beste bij u passen!