Zonnebrillen

Zonnebrillen

Zonnebrillen zijn eigenlijk het hele jaar door vrijwel onmisbaar.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat zonlicht schadelijk kan zijn voor het oog, en dat u dit niet mag onderschatten. Als de eigen behoefte naar een zonnebril hoog is, is de bescherming meer van belang dan dat de behoefte er niet is of minder. Ook na staaroperaties kan schadelijk licht het netvlies makkelijker bereiken. Schade aan het netvlies is meestal onomkeerbaar.

Ook is het van levensbelang om in het verkeer niet verblind te worden door de laagstaande zon, met name in het voor- en najaar. Gaat u op vakantie richting evenaar, dan hoeft de zonnebril niet zo donker te zijn, maar moet wel het schadelijke licht optimaal filteren. Gaat u meer richting noord- of zuidpool of hoger het gebergte in, dan moet de zonnebril naast het optimaal filteren van schadelijk licht, ook de hoeveelheid licht dempen worden door middel van donkerdere glazen. De zonnebrillen zijn gegradeerd met een CE keurmerk die de mate van bescherming aangeeft.

De collectie zonnebrillen bij Sybilla Buisman Optiek-Optometrie is uitermate gevarieerd. Er is bij de samenstelling rekening gehouden met factoren zoals mode, prijs, sporten, en autorijden, om eenieder een goede keus te bieden. Loop eens bij ons binnen en laat u adviseren.