Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn vervaardigd van een hydrofiel wateropnemend materiaal. Deze ‘natte’ lens (hij neemt probleemloos tot 90% water op) blijkt erg comfortabel en een goede vervanger van de harde, vormvaste lens. Zachte lenzen zijn zuurstofdoorlatend.

Omdat traanvocht een grote rol speelt bij het gebruik van zachte contactlenzen, zullen deze sneller vervuilen. Met name eiwitten en vetten in het traanvocht doen hun zichtbelemmerende werk op en onder de zachte contactlens. Bij Sybilla Buisman Optiek Optometrie vindt u daarom een uitgebalanceerd assortiment van middelen die zowel goed reinigen als desinfecteren.

Afbeeldingsresultaat voor air optix lenzen Afbeeldingsresultaat voor miru contactlens   Gerelateerde afbeelding    Afbeeldingsresultaat voor bausch en lomb lenzen

AIR OPTIX  LENZEN                               MIRU LENZEN               COOPERVISION LENZEN    BAUSCH EN LOMB

Zacht betekent ook: vaker vervangen

Door hun hoge watergehalte zullen zachte hydrofiele lenzen sneller scheuren en beschadigen.

Daarom is het een goede gewoonte geworden om contactlenzen van zacht hydrofiel materiaal vaker te vervangen.

We hebben een ruime keuze uit zogenaamde snelvervangingssystemen, met lenzen die een maximale draagtijd hebben van 1 dag tot zes maanden en zelfs een jaar. De techniek staat voor niets. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om met zachte lenzen allerlei optische correcties (bijv. astigmatisch en multifocaal) door te voeren.

Zachte lenzen mogen alleen in vloeistof bewaard worden. Het is verstandig om zowel de pasvorm van uw zachte contactlens als uw oog één keer in de zes maanden intensief te laten controleren bij Sybilla Buisman Optiek Optometrie. Sybilla en haar team zijn opgeleid om te kunnen bepalen welk type contactlens voor u het meest geschikt is.

Contactlens vloeistoffen uit voorraad leverbaar:

Afbeeldingsresultaat voor optifree express                 Afbeeldingsresultaat voor optifree express lenzenvloeistof  Afbeeldingsresultaat voor optifree express lenzenvloeistof  Afbeeldingsresultaat voor optifree express lenzenvloeistof

OPTIFREE  EXPRESSS                   PURE MOIST                               EYESEE                        REGARD

 

 

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

Buisman Optiek © 2023

Ontwerp & realisatie Shadow IS