OCT-meten

Een zeer vooraanstaande en nauwkeurige meting van het oog kan geschieden met de OCT (optical coherence tomography). Met deze apparatuur wordt door middel van een scan de zenuwvezellaagdikte gemeten. De gevonden meetwaardes worden vergeleken met de waardes die horen bij de leeftijd en geslacht. Een zeer nauwkeurige én waardevolle meting, omdat de vastgelegde meetwaardes op dat moment en ook later een goed vergelijk kunnen geven.

Sybilla Buisman kan bovenstaande onderzoeken op uw verzoek of op advies uitvoeren.

Sommige zijn gratis, aan andere zijn kosten verbonden. Mocht dat laatste het geval zijn, dan kunt u de nota bij uw ziektekostenverzekering indienen. Deze hoort normaliter vergoed te worden, omdat een dergelijk onderzoek aangeeft of er wel of geen oogartsbezoek nodig is.

Doorverwijzing oogarts

Maak u niet ongerust als u wordt doorverwezen naar een oogarts. De diagnose glaucoom is geen eenvoudige zaak. Als optometrist is het niet onze taak een diagnose te stellen. Het is uitsluitend onze taak ervoor te zorgen dat u naar een oogarts wordt doorverwezen, als verder onderzoek en de kennis en kunde van een oogarts nodig zijn.

Controle, bij voorkeur op afspraak

Wees zuinig op uw ogen. Een tijdige, zorgvuldige controle van uw ogen is van groot belang.
Maar maak altijd wel even een afspraak. Dit kan zowel per e-mail als telefonisch.

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

Buisman Optiek © 2022

Ontwerp & realisatie Shadow IS