Contactlenzen

Een veilige start: de oogcontrole

De omschakeling van bril naar contactlenzen vraagt even extra aandacht. Kan het zonder problemen? Is er geen belemmering in uw oog die het lastig kan maken? Dat bekijkt Sybilla Buisman Optiek graag voor u, door middel van een oogcontrole. Dankzij gedegen kennis, ervaring en de meest geavanceerde apparatuur die er op dit gebied voorhanden is, kan een duidelijk advies en vervolgplan gemaakt worden. Dit draagt bij aan een goede start en soepele omschakeling, mits het u geadviseerd wordt om lenzen te kunnen gaan dragen.

Niet voor één contactlens te vangen

Standaard lenzen hebben beperkte mogelijkheden, waardoor het niet altijd mogelijk is om deze verantwoord te kunnen dragen. Maar mochten uw ogen daar nou net niet mee uitkomen, dan beschikt Sybilla Buisman Optiek nog altijd over een zeer ruim assortiment buiten standaard contactlenzen om een optimaal resultaat te verkrijgen, wat betreft draagcomfort, hanteerbaarheid, gezichtsscherpte en veiligheid voor het oog.

Harde en zachte contactlenzen.

De klassieke harde lens, dat als eerste lens werd geleverd, wordt in principe niet meer geleverd. De niet zuurstofdoorlatende lens bleek bij later en nader inzien, toch schade op te leveren voor het oog. Deze schade is grotendeels wel herstelbaar gebleken.

Deze harde lens is in vele gradaties verbeterd. Zowel op het vlak van de draagbaarheid alswel en vooral op het vlak van de zuurstofdoorlaatbaarheid. Deze lens draagt momenteel de naam: vormstabiele lens. De ‘zachte lens’ klinkt oogvriendelijker, maar hoeft dat zeker niet direct te zijn. Het is vaak voor het oog beter om vormstabiele lenzen te dragen.

Daar de zachte contactlens groter is dan de vormstabiele lens, wordt er een groter gedeelte van het oog bedekt. De doorstroming van traanvocht achter de contactlens is een belangrijk facet om zorg te dragen dat het hoornvlies geen zuurstoftekort krijgt. Maar deze lens is wel het meest aantrekkelijk om te kiezen, gezien het hoge draagcomfort.

Het belang van zuurstofdoorlaatbaarheid

Hoe klein contactlenzen ook zijn: de materiaalkeuze is heel belangrijk om draagcomfort en optimale voorziening van zuurstof voor het hoornvlies te waarborgen.Tegenwoordig is er keuze uit vele materialen met elk hun eigen gradatie van zuurstofdoorlaatbaarheid.

Elke gradatie kent zijn eigen toepassingsgebied. Bij de aanmeting van uw contactlenzen wordt u duidelijk uitgelegd, welk materiaal de beste keuze is voor uw ogen. Het gevolg en het risico van (chronisch) zuurstoftekort van het hoornvlies, leidt tot zwelling en beschadiging van het hoornvliesweefsel. Door beschadiging van het hoornvliesweefsel verhoogt het risico dat u een oogontsteking op kunt lopen.

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

Buisman Optiek © 2021

Ontwerp & realisatie Shadow IS